|||
Zsólyomkai Pincesor


Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Grafikus ellenőrző kód


3980 Sátoraljaújhely, Felsőzsólyomkai Pincesor
Zsólyomkai Pincesor - TITLE_DEL_ICIO_US Zsólyomkai Pincesor - TITLE_DIGG Zsólyomkai Pincesor - TITLE_YAHOO_MYWEB Zsólyomkai Pincesor - TITLE_SPURL Zsólyomkai Pincesor - TITLE_FURL Zsólyomkai Pincesor - TITLE_ASK Zsólyomkai Pincesor - TITLE_SQIDOO Zsólyomkai Pincesor - TITLE_SIMPY Zsólyomkai Pincesor - TITLE_REDDIT Zsólyomkai Pincesor - TITLE_MA_GNOLIA Zsólyomkai Pincesor - TITLE_FACEBOOK_BOOKMARK Zsólyomkai Pincesor - TITLE_GOOGLE_BOOKMARK Zsólyomkai Pincesor - Hozzáadás: Twitter
Leírás
További képek

Pincék a sátoraljaújhelyi Zsolyomka patak völgyében

A Tokaj-hegyaljai világörökség területén - Sátoraljaújhely város központjától kb. 800 m-re található, az 1200-1400-as évek során kialakított zsolyomkai pincesor, amely télen, nyáron egyaránt várja az idelátogatókat.

A pincék a Magas-hegyi felvonóhoz és kilátóhoz, illetve a Szár-hegyre vezető út melletti völgyben találhatók, a lassan csörgedező Zsolyomka patak két oldalán helyezkednek el. Ez a gyönyörű környezet magyarországon, de talán a világon is egyedülálló ritkaságnak számit. A csodálatosan szép természeti környezet a területet körül ölelő erdő friss levegője, a csendet megtörő patak csobogása és nem utolsó sorban, a pincékben kóstolható minőségi és különleges minőségi borok- furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, a szamorodnik és a különböző puttony számú aszúk – felejthetetlen élmény nyújtanak a turistáknak és a bort kedvelő látogatóknak egyaránt.

A terület kiinduló, de kellemes végpontja is lehet azoknak a turistáknak, akik az innen megközelíthető magyarországon szintén egyedül álló Magyar Kálváriához, Országzászlóhoz és az ott lévő-zarándok helyhez-, kápolnához akarnak feljutni.

Ugyancsak innen lehet közúton megközelíteni a Magas - hegyi sípályát és az ország leghosszabb libegőjének középső állomását.

A közel harminc pincében a borkészítése -elsősorban - az ősöktől elsajátított módon történik, erről szüret idején -szeptembertől, október végéig- az idelátogatók saját maguk is meggyőződhetnek és megkóstolhatják a szőlő levét, a mustot is.

Már hagyománynak számit hogy a „Zsomolykai” Pincék Egyesülete a város Önkormányzata és közintézményei Simon, Juda napját – a hagyományos Tokaj-hegyaljai szüret kezdetét október 28. - a – megelőzően megrendezi a „ZSOLYOMKAI NYITOTT PINCÉK „napját, hagyományos disznóvágással és kulturális programokkal egybekötve.

 

Lehetséges fizetési módok
Készpénz
Utazástervező "mit" kategóriája
Túrázás | Esemény, rendezvény
Felhasználók értékelése:
Nincs még értékelve. Legyen Ön az első.
február 2019
h
k
sz
cs
p
szo
v
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
 

 

A portál a VITOUR LANDSCAPE című INTERREG IV/C projekt keretén belül, az Európai Unió támogatásával készült.